Lys Terapi
Frederiksberg

om lys terapi

Videnskabelige studier har vist at lys i forskellige farver har forskellige effekter på menneskers hud og sind. Når vi taler om farver, taler vi faktisk om lys med forskellige bølgelængder.
Lys er jo i princippet fotoner – altså energi – som absorberes af kroppen via receptorer i cellerne.

Lysterapi kan dermed stå alene som behandling, men nok mere relevant til understøttelse og forstærkning af en behandling – typisk ansigtsbehandling.

Tidligere behandlede læger f.eks. akne med ultraviolet lys, men da den bølgelængde som UV-lys har, også kan give skader, bruger man nu blåt eller rødt eller en blanding. Både blåt og rødt lys kan reducere bakterier uden at skade huden.

Generelt kan man sige, at lysbehandling er velegnet til hudforyngelse, anti-aging, reduktion af rynker og fine linjer, øger blodgennemstrømningen, fremmer heling af sår, lysner pigmentpletter, styrker hudens produktion af collagen og elastin, mindsker udvikling af akne, hæmmer melanin som danner pigmentpletter.

Bemærk:
1) 
Kig ikke ind i lyskilden under behandling. Brug beskyttelsesbriller eller luk øjnene. LED lys giver dog ikke permanente skader på øjnene.
2) Før behandling med lys, bør huden afrenses og eksfolieres for størst effekt.
3) Efter behandling bør der tilføres en fugtende creme.
4) Behandlingstid bør sjældent overstige 20 minutter op til 4 gange pr. uge.
5) Visse former for medicin kan give overfølsomhed overfor lys. I tvivlstilfælde bør klienten spørge sin læge.

Scroll to Top